Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,792 $

Berlusconinak meggyőződése, ő véget vethetne a háborúnak

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök szentül hiszi, hogy személye jelentheti a megoldást az orosz-ukrán háború lezárására.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a volt olasz miniszterelnöknek meggyőződése, hogy ő lehet a kulcsa az Ukrajna és Oroszország közötti esetleges békemegállapodásnak, sőt, egyenesen úgy véli, hogy ő az az ember, aki képes tárgyalóasztalhoz ültetni „régi jó barátját”, Vlagyimir Putyint.

Berlusconi nem kisebb elhatározással vágna neki a tárgyalásoknak, minthogy saját maga közvetítse a felek között a béketárgyalást, sőt, elmondása szerint „magángépe már készen áll”. Soron kívül Az esztergomi piacon vásárolt Orbán Viktor (videó)

Vittorio Sgarbi, Berlusconi bizalmasa, aki most Giorgia Meloni új kormányának kulturális államtitkára, kijelentette, Berlusconi „úgy gondol magára, mint az egyetlen lehetséges közvetítőre:

„Berlusconi szereti a beau geste-t. És ez az a gesztus, amire gondolt. Úgy gondolja, hogy véghez tudja vinni, és ha ez sikerül neki, anélkül, hogy aláásná a NATO pozícióját, akkor globális hősként fog bekerülni a történelemkönyvekbe.”

Berlusconi korábban már bevállalta a közvetítői szerepet a Nyugat és az Oroszország közötti tárgyalásokon, ám a 2002-es római csúcstalálkozón volt igazán szerepe a tárgyalások közvetítésében, amikor megszületett a NATO-Oroszország állandó tanács.