Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,83 Ft
Euró
396,50 Ft
Font
469,52 Ft
Bitcoin
61,608 $

73 idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt héten koronavírusban

Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére buzdítják.

...svg content...Fotó: Koronavírus elleni oltásra várakozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A beoltottak száma 6 419 758 fő, közülük 6 206 156 fő a második, 3 901 052 fő a harmadik, 381 998 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 4 431 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 157 995 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 73 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 184 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 091 278 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 18 533 főre csökkent. Jelenleg 749 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. Soron kívül Karácsony találkozott a lánnyal, aki magára tetováltatta a főpolgármester portréját

Felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

A kormány és az Operatív Törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz.

(koronavirus.gov.hu)

A Mandiner szerint idén is klíma nélkül maradhat a 3-as metró

Az M3-as metróvonal kocsijain tapasztalható elviselhetetlen hőség évek óta visszatérő téma, ám a beruházás még a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 2024-es üzleti tervében sem szerepel.

Hivatalos: nem lesz új választás Budapesten, Karácsony Gergely marad a főpolgármester

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere.

Nem tervezik az egészségügyben dolgozók újraoltását szamárköhögés ellen

Az NNGYK szerint nem ismert olyan tudományos adat, amely bizonyítaná, hogy az egészségügyi dolgozók széleskörű oltása hatékony védelmet nyújtana a betegség terjedése ellen.