Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,26 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,40 Ft
Bitcoin
64,712 $

Az utasok életét kockáztatva, bedrogozva ült a volán mögé egy buszsofőr Szlovákiában

A nő ellen egyelőre nem emeltek vádat, amíg minden vizsgálat eredménye meg nem érkezik, ám a jogosítványát már a helyszínen bevonták.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint egy lehetséges balesetet akadályoztak meg a szlovákiai rendőrök azzal, hogy bevonták egy buszsofőr jogosítványát, aki kábítószer hatása alatt vezette a járművet, amelyben utasok is tartózkodtak.

A Losonc felé közlekedő autóbuszt Málinec községnél állították meg a rendőrök, s bár a 35 éves nő szervezetében nem állapítottak meg alkoholt, azonban biológiai mintát is vettek tőle, amit laborvizsgálatra küldtek. Soron kívül Reklámfilm készült Magyar Péterrel, szelfiket adott a repülőtéren (videó)

Ez alapján pozitív eredményt kaptak, vagyis a buszsofőr vizeletében amfetamin, metamfetamin és ecstasy nyomait fedezték fel, ami újabb vizsgálatokat tett szükségessé. A nő ellen egyelőre nem emeltek vádat, a rendőrség további lépése pedig a szakértői véleményezés eredményétől függ.

Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője arról nyilatkozott, hogy jelenleg a toxikológiai vizsgálat eredményét várják, azonban a buszsofőr jogosítványát már a helyszínen bevonták – írta a noviny.sk.

A cégek bármikor leellenőrizhetik az alkalmazottakat

Marek Modranský, az Autóbusz-közlekedési Vállalkozók Szövetségének képviselője hozzátette, miszerint Szlovákiában több száz képzett buszsofőr van, s ami az alkoholos befolyásoltságot illeti, a cégeknek jogában áll bármikor leellenőrizni az alkalmazottakat.

„Így minimálisra csökken az olyan esetek száma, amikor a járművezető ittasan megy dolgozni” – mondta.

Emellett azt is elismerte, hogy az utóbbi időben némi növekedést észleletek a kábítószerek használatát illetően, ám ezt jóval nehezebb kiszűrni és bebizonyítani, mivel más hatóságok együttműködésére is szükség van.

Deutsch Tamás Magyar Péterről: amikor csak lehetett, gyalázott

Deutsch Tamás elárulta, hogy Magyar Péter anno asszisztensi munkát keresett nála az Európai Parlamentben, de alkalmatlan volt a munkára.