Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Felmentették Maróth Gáspár honvédelmi államtitkárt 

Palkovics László, Vitézy Dávid és Tarlós István után újabb pozícióváltozás. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Index a Magyar Közlöny alapján arról ír, hogy Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor javaslatára, felmentette a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, Maróth Gáspárt. 

A november 14-én, hétfő este megjelent határozatban olvasható, hogy Novák Katalin köztársasági elnök „az Alaptörvény 9.  cikk (4)  bekezdés j)  pontja, valamint a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 205. § (1) és (4) bekezdése alapján – a miniszterelnök javaslatára – dr. Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát e megbízatása alól 2022. november 15-ei hatállyal felmenti” – írják.  Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Maróth távozása nem az első hasonló eset: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

Ezután Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár a közösségi oldalán jelentette be, hogy Palkovics távozása után a kormány megszünteti a Technológiai és Ipari Minisztériumot, a közlekedési részleg Lázár Jánoshoz kerül, ennek okán pedig az ő megbízatása is véget ér.

A következő szereplő Tarlós István volt, aki a MÁV igazgatótanácsából távozik decemerben, de ő azt mondta, hogy ennek semmi köze az átalakításokhoz, már korábban érlelődött benne a döntés.