Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,993 $

Politico: így szorítja ki Orbán Viktor a külföldi szupermarketeket Magyarországról

Egy névtelen kiskereskedelmi forrás arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy lépjen közbe, mert ha a magyar kormány ezt is „megússza”, további problémák jöhetnek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyesek úgy vélik, hogy a magyar kormány által elrendelt intézkedések, többek között az élelmiszerárstop kiterjesztése, azt a célt szolgálják, hogy bizonyos vállalkozásokat szándékosan kiszorítsanak a piacról.

Ennek kapcsán a Politico-nak nyilatkozott az egyik nagy külföldi hátterű magyarországi kiskereskedelmi hálózat illetékese, aki szerette volna megőrizni a névtelenségét, viszont fel akarta hívni a figyelmet a probléma súlyosságára. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

„Egyszerűen lehetetlen fenntartható módon nyereségesen működni ilyen, a magyar kormány által előírt körülmények között, a ránk vonatkozó törvény pedig teljesen ellentétes az EU belső piacának alapelveivel” – hangoztatta.

Állítása szerint hasonló véleményen van a többi nagy külföldi hátterű magyarországi kiskereskedelmi lánc is, tehát a német Aldi, Lidl és Penny Market, a francia Auchan, illetve az osztrák Spar és a brit Tesco.

Negatív példa lehet más EU-tagállamok számára is

A névtelenül nyilatkozó személy azt is megerősítette, mindezekre való tekintettel felszólította az Európai Bizottságot, hogy lépjen közbe, a lap pedig felvette a kapcsolatot az érintett cégekkel, azonban mindannyian elutasították, hogy névvel nyilatkozzanak.

A lap arra is kitért, amennyiben az Európai Bizottság beavatkozna Magyarországon az érintett külföldiek mellett, akkor az olyan lenne, mintha az uniós bürokrácia a nagy kiskereskedelmi szereplők mellé állna egy olyan időszakban, amikor az emberek így is megélhetési nehézségekkel küzdenek, a kormány pedig egyébként is minden bajáért Brüsszelt okolja.

A megszólaló kiskereskedelmi forrás azonban ennek ellenére is biztosra vette, hogy ha Magyarország „megússza” az ilyen szigorú intézkedéseket, „az kifejezetten negatív példaként szolgálhat más EU-tagállamok számára is”.

Donald Trump visszatért arra a helyszínre, ahol meglőtték

Donald Trump most visszatért arra a helyszínre, ahol pár hónapja egy merénylő meg akarta ölni.

Ezzel a góllal nyertek Szoboszlaiék, necces volt

Szoboszlai Dominik csapatára egy nehezebb mérkőzés várt a még mindig nyeretlen Crystal Palace ellen, de mint mindig, most is a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb.

A várható maximum hőmérsékletek vasárnap Magyarországon

Összességében nem vár ránk egy túlzottan hideg vasárnap, ugyanakkor napozni sem fogunk túl sokat, néhol esni is fog az eső.