Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,18 Ft
Euró
385,83 Ft
Font
451,41 Ft
Bitcoin
68,367 $

Mérföldkő a segélyhívón: beérkezett a negyvenmilliomodik hívás

A 112-es segélyhívó egy hatalmas mérföldkövet könyvelhetett el a héten: befutott a negyvenmilliomodik hívás is, ami önmagában is jelzi, milyen sok munkájuk van a mentősöknek és a hatóságoknak.

...svg content...Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A rendőrség Facebook-oldalán számolt be arról, hogy héten beérkezett a negyvenmilliomodik telefon a 112-es segélyhívószámra, ennek kapcsán pedig viccesen úgy fogalmaztak, „talán erre szokták mondani, hogy még gombócból is sok”.

„Ezúton is szeretnénk gratulálni kollégáinknak, akik az év minden napjának, minden órájában fogadják a hívásokat.” Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Közlésük szerint a 112-es segélyhívóra befutott negyvenmilliomodik hívás egy idős hölgyről szólt, akinek az ellátásra pillanatok alatt riasztotta egységeit az Országos Mentőszolgálat.

Egy érdekességről is beszámoltak: ezeknek a hívásoknak még mindig csak közel a fele igényli készenléti szervek, vagyis tűzoltók, mentők vagy rendőrök beavatkozását, ennek okán pedig arra kérnek mindenkit, hogy csak abban az esetben telefonáljanak, ha tényleg vészhelyzet van.