Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

Borsos árak: ennyibe kerülnek a magyar Michelin-csillagos éttermek fogásai

Valóban mélyre kell nyúlnia a pénztárcájában annak, aki luxus ínyecségekre vágyik, bár az egyes éttermek között nagy különbségek vannak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Országonként jelentősen eltér a Michelin-csillaggal rendelkező éttermek száma, azt azonban nem nagyon lehet tudni, mikor lesz legalább egy olyan hazánkban, amely a legmagasabb fokozatnak számító három csillaggal büszkélkedhet.

A Világgazdaság beszámolója alapján jelenleg egy budapesti és egy tatai étteremnek van két Michelin-csillaga. A Stand hatfogásos menüjét jelenleg 54,9 ezer forintért, a Platán Gourmet tízfogásosát pedig 59 ezerért lehet végigenni. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Ha azonban valakinek a tizenkét fogásos vacsorára fájna a foga, már 66 ezer forintot kell érte fizetnie, bár az említett árak a 28–36 ezer forintért számolt borpárosítások nélkül értendők, s mellette még ott van a több mint 10 százalékos szervizdíj is.

A legdrágább magyar egycsillagos étteremnek számít most a Babel Budapest, ahol a 13 fogásos menüsor 69 ezer forintba kerül, borpárosítással plusz 29,5 ezer, amelyre még rájön az ugyancsak legmagasabbnak számító, 17,5 százalékos szervizdíj.

Ezzel szemben a legszerényebb árazást az esztergomi 42 étterem ötfogásos, 29 ezer forintos menüjénél találhatjuk meg, vagyis a magyarországi árak az utóbb említett két étterem árai között szóródnak.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.

Nagyon megy az Arsenalnak, ezekkel a gólokkal nyertek a Southampton ellen (videó)

Míg a Manchester United hosszú évek óta keresi a megfelelő edzőt Sir Alex Ferguson helyére, addig az Arsenal egyértelműen rátalált Arsene Wenger méltó utódjára.