Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

A közeljövőben akár újra is nyithatnak a székesfehérvári posták

Cser-Palkovics András szerint már tárgyaltak ennek ügyében Fónagy János államtitkárral, a megbeszélés pedig konstruktív és sikeres volt.

...svg content...Fotó: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszédet mond az Alzheimer-világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2022. szeptember 21-én. MTI/Bodnár Boglárka
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

November 12-től országosan 366 helyen fog szünetelni a postai szolgáltatás, ami 210 települést érint. Az energiaválság több mint 20 milliárd forint költségterhet okozott a Magyar Postának, ezzel az intézkedéssel azonban jelentős összegeket tudnak megspórolni.

Ám a hamarosan bezárásra kerülő székesfehérvári posták kapcsán úgy tűnik, hogy a közeljövőben újranyithatnak, emellett az is elképzelhető, hogy csak néhány hétre vagy 1-2 hónapra kerülnek lakat alá a helyiségek. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere a közösségi médiás oldalán írt arról, miszerint hétfőn a Miniszterelnöki Kabinetirodában tárgyalt Fónagy János államtitkárral, a téma pedig a postahivatalok mihamarabbi újraindítása volt.

Elmondása szerint a megbeszélés konstruktív és sikeres volt, az újranyitás feltétele pedig az, hogy az önkormányzat átvállalja a posták fenntartásához köthető költségek egy részét a jövőben, bár ennek megvalósításához további egyeztetésekre is szükség tesz – írta az Index.

A polgármester hozzátette, hogy a megállapodásnak az európai uniós és a hazai jog előírásainak is meg kell felelnie, ami egy bonyolult folyamatot helyez kilátásba, ezért az előkészítés néhány hetet igénybe fog venni, azonban igyekeznek ezt a lehető leggyorsabban kivitelezni.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.