Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Putyin szövetségese beismerte, beavatkozott az amerikai választásokba

Az orosz üzletember és a Wagner-csoport alapítója Jevgenyij Prigozsin most beismerte, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, sőt, azt is bevallotta, hogy a félidős választásokba ugyanúgy be fog avatkozni.

...svg content...2016. augusztus 9-én Szentpéterváron készített kép Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz üzletemberről, aki 2022. november 7-én egy közösségimédia-bejegyzésben elismerte, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, és közölte, hogy a jövőben is erre fog törekedni. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Meglepő nyíltsággal jelentette ki Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója és Putyin egyik legfőbb szövetségese, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, de azt sem rejtette véka alá, hogy ezentúl is ugyanez a terve, a félidő választások közeledtével pedig végképp.

„Uraim, beavatkoztunk, beavatkozunk, és a jövőben is be fogunk avatkozni.”

Miután a befolyásos orosz üzletembert azzal vádolták, hogy „trollgyárat” működtetett a közösségi médiában az amerikai választások végeredményének befolyásolására, Prigozsin mindenki meglepetésére ténylegesen elismerte tetteit.

Közölte ugyanis, hogy nem csupán az Egyesült Államokban, de „több más nyugati országban is” beavatkozott a választásokba, majd azzal viccelődött, hogy:

„Óvatosan, sebészi pontossággal, és úgy, ahogy mi is tesszük, és ahogyan csak tudjuk.”

Az orosz üzletember arra reagálva vallotta be tettét, hogy a Bloomberg nemrég közzétett egy jelentést, melyben azt írták, hogy Oroszország beavatkozott az amerikai félidős választásokba. A jelentést a kampány utolsó napján tették közzé, a félidős választások előtti napon, melyeknek nem kisebb a tétje, minthogy Biden hivatalban maradhasson.