Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,108 $

Gyurcsány megint üzent: „Merjetek beszélni. Aztán cselekedni”

Gyurcsány Ferenc újabb és újabb üzeneteket fogalmaz meg az emberek felé a magyar kormánnyal szemben, most is így tette.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc még mindig hisz abban, hogy a DK kormányra kerülhet, a legutóbbi méretes választási vereség ellenére is. Néhol erősebben fogalmaz, mint korábban, igyekszik hatást gyakorolni az emberekre, hogy meggyőzze őket a változásról.

Most is hasonlóan tett, miközben arról beszél, hogy eljöhet a pillanat, amikor dönteni kell. Ennek kapcsán is kifejtett pár gondolatot, és azt hangsúlyozza, hogy az emberek merjenek beszélni, majd cselekedni. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

„Amikor a hit, a meggyőződés intézményesül, utat enged az elfajzásnak is. Mert eljöhet a pillanat, mikor dönteni kell: hitedet, meggyőződésedet követed, vagy annak képviseletére létrejött, sokszor önálló utat járó intézményeit.” – üzent a Facebook oldalán Gyurcsány.

„Hit vagy hatalom, ez itt a kérdés. Létező dilemmája ez istenhívő emberek egyházukhoz fűződő viszonyának, de hasonlóképpen a politikai meggyőződés és a pártkötődés között sokszor feszülő ellentmondásnak.”

„A hit, a meggyőződés tartja fenn az egyházat, a pártot, a szervezetet, vagy fordítva? Az intézmény, az egyház, a párt a hit, a meggyőződés letéteményese, hivatott őrzője, vagy inkább ellenkezőleg, azok elkorcsosulásnak valódi oka.”

„Aztán jöhet egy pillanat, mikor egyház és párt lesz az ellensége, árulója az eredetileg saját értelmét magyarázó, bizonyító hitnek, meggyőződésnek, eszmének. Látok erre példát mostanában. Itt is, ott is.”

„Gondolom, minden finom elme, lélek vívódik ezzel a kérdéssel. Súlyos ellentmondások felszabadító igazságot teremthetnek. Csak ki kell mondani. Merjetek beszélni. Aztán cselekedni.” – zárta le gondolatsorát a volt miniszterelnök.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Készülhetnek a budapestiek, órákon belül tetőzik a Duna

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is nagyon korán kezdte a napot, Budapesten tartott hajnali terepszemlét, majd egy rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentetéseket tett. Fontos információkat közölt, miközben Magyar Péter vádjaira is válaszolt. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is hasonlóan tett, aki szerint ez most a legkeményebb időszak a főváros számára az idei árvíz idején. 100%-os készültségben van a város, […]