Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,53 Ft
Euró
386,78 Ft
Font
451,69 Ft
Bitcoin
66,745 $

Ez a két csapat okozta a Bajnokok Ligája csoportkörének legnagyobb meglepetését

A Club Brugge továbbjutása meglepetés, a vele azonos csoportban lévő Atlético Madrid várakozáson aluli teljesítménye szintén.

...svg content...Barcelona, 2022. szeptember 7. Reinildo, az Atlético Madrid játékosa (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport elsõ fordulójában játszott Atlético Madrid - FC Porto mérkõzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. szeptember 7-én. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote a sorsolás után, a csoportkör kezdete előtt közzétett Euro Club Indexe alapján a legjobb 16 közé várt csapatok közül öt nem jutott tovább.

Az Ajax és a Sporting továbbjutása előzetesen is kétesélyes volt az elemzés szerint (48, illetve 49 százalékos valószínűséggel), a topligák csapatai közül viszont nagy esélyt jósoltak szeptember elején a Juventus (61 százalék), a Barcelona (66) és az Atlético Madrid (83) továbblépésének. Soron kívül Megtalálták az iráni elnök lezuhant helikopterét, nincsenek életjelek

A helyükön bejutott együttesek közül az előzetes elemzés az Ajaxhoz és Sportinghoz közelítő esélyt adott a Benfica (48 százalék), az Internazionale (47), az Eintracht Frankfurt (45) és a Napoli (41) továbbjutására, a Club Brugge remeklése viszont kifejezetten meglepő a 16 közé jutásra a csoportkör kezdete előtt adott 15 százalékos valószínűséghez képest.

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig nyolcaddöntőbe jutására szeptember elején 62 százalék esélyt adott a cég, a lipcseieknek sikerült is a továbblépés a címvédő Real Madrid mögött. Utóbbit akkor a BL megnyerésének három legnagyobb favoritja közé sorolták a végül négyesét ugyancsak megnyerő Manchester Cityhez és a csoportmásodikként továbbjutó, legutóbb finalista Liverpoolhoz hasonlóan.

A végső győzelemre előzetesen hat együttesnek adott ötszázalékos vagy annál nagyobb esélyt a Gracenote (az előbbi három csapaton túl a Bayern Münchennek, a PSG-nek és a Chelsea-nek), mind a hat érdekelt lesz a sorozat folytatásában. Mögöttük az Európa-ligába átkerült Barcelona és a kupaidényt lezáró Atlético Madrid szerepelt akkor, egyformán 4 százalékos sansszal a trófea megnyerésére.

A BL nyolcaddöntőjébe jutott csapatok:

csoportelsőként: SSC Napoli (olasz), FC Porto (portugál), Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Real Madrid (címvédő, spanyol), Chelsea (angol), Manchester City (angol), Benfica (portugál)

csoportmásodikként: Liverpool FC (angol), Club Brugge (belga), Internazionale (olasz), Eintracht Frankfurt (német), RB Leipzig (német), Borussia Dortmund (német), AC Milan (olasz), Paris Saint-Germain (francia)

Az Európa-liga kieséses szakaszába átkerülő csoportharmadikok:
Ajax Amsterdam (holland), Bayer Leverkusen (német), FC Barcelona (spanyol), Sporting CP (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Sevilla (spanyol), Salzburg (osztrák), Juventus (olasz)

MTI

Egyre több gyermeknek van szüksége komoly segítségre

Az év első négy hónapjában több mint 10 ezer gyermek fordult a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz, közülük 500-an öngyilkossági szándékkal.