Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,172 $

A DK az Oroszországgal kötött gázszerződések nyilvánosságra hozatalát követeli

Arató Gergely választási hazugságot emlegetett, Orbán Viktor válaszában 12 évet ment vissza az időben

...svg content...Budapest, 2022. október 24. Arató Gergely, a DK frakcióvezetõ-helyettese interpellál az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Arató Gergely (DK) azt kérdezte, mikor követi a kormány a csökkenő európai gázárakat, mikor harmadolja az intézmények, kisvállalkozások energiaköltségeit, illetve mikor hozzák nyilvánosságra az Oroszországgal kötött gázszerződéseket.

Felidézte Orbán Viktor miniszterelnök választások előtti, moszkvai nyilatkozatát, ami szerint ha van orosz gáz, akkor van rezsicsökkentés. Szerinte ez választási hazugság volt, hiszen a kormány nyáron brutálisan megdrágította az áram és a gáz árát. Az önkormányzatok, a gyermekintézmények, szociális otthonok, orvosi rendelők is brutális árat fizetnek, ahogy a kis- és közepes vállalkozások is – rótta fel, kijelentve: az irányadó európai gázár az utóbbi időben harmadára csökkent, Magyarországon mégsem lett olcsóbb. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában felidézte, hogy 2010-ben, amikor Arató Gergely még államtitkár volt egy baloldali kormányban, a fizetésekhez viszonyítva a magyar családok fizették a legdrágább gáz- és áramdíjat.

Orbán szerint meg kell becsülni a támogatásokat

Idézte az Eurostat friss jelentését, ami szerint 2021 első felétől kezdve huszonnégy tagállam közül huszonháromban emelkedtek az energiaárak, egyedül Magyarországon nem.

A kormányfő jónak ítélte a rezsicsökkentés politikáját, rámutatva, azzal megvédhetők a családok, még a jelenlegi árszint mellett is. Kijelentette, hogy a magyar családok többsége a fogyasztás 100 százalékáig a védett kategóriába tartozik.

Emlékeztetett arra is, hogy a rezsicsökkentés keretében minden magyar család mintegy 181 ezer forintos támogatást kap a rezsiszámláihoz havonta. Ezt meg kell becsülni – mondta, és sorolta azokat a megszorításokat, amelyeket Arató Gergely megszavazott kormányon.

MTI

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Az elmúlt évek legerősebb csapata állhatott össze a Ferencvárosnál

Nagy összegeket költött el a Ferencváros ezen a nyáron átigazolásokra, aminek meg lehet az eredménye, és nemcsak az NB1-ben.

Kombájnnak ütközött egy vonat Gátér közelében

Újabb vonatbaleset történt, ezúttal Gátér közelében, ahol egy vonat és egy kombájn ütközött össze egymással.