Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Mi Hazánk: jogtalan volt a be nem oltottak elbocsátása, kártalanításra van szükség

A képviselő szerint már elhangzott, hogy soha nem tesztelték, a vakcinák képesek-e megakadályozni a fertőzés átadását, egyes területeken mégis kötelezővé tették az oltás felvételét.

...svg content...Fotó: Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerősítő oltásként - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Toroczkai László (Mi Hazánk) a New York-i legfelsőbb bíróság azon döntésére hívta fel a figyelmet, amely szerinte kimondta, jogtalan volt a munkavállalók elbocsátása azért, mert nem olttatták be magukat a koronavírus ellen.

Szerinte a Pfizer gyógyszercég egyik képviselője is beszélt arról, soha nem tesztelték, hogy a vakcinák képesek-e a fertőzés átadását megakadályozni. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány is kötelezővé tette egyes területeken a koronavírus elleni oltást. A képviselő jogtalannak tartotta azok elbocsátását Magyarországon, akik nem olttatták be magukat. Azt kérdezte, mikor lép az ügyben a magyar kormány. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Jelezte, országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy helyezzék vissza állásukba azokat, akiket kirúgtak, illetve akik nem akarnak visszamenni, azokat három havi fizetésükkel kártalanítsák. Azt is javasolta, hogy a kártalanítást ne az adófizetők pénzéből biztosítsák, hanem a koronavírus haszonélvezői fizessék azt meg, például a digitális adón keresztül.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki oldalon roppant veszélyes politikát folytatnak a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. A Mi Hazánk álláspontját oltásellenesnek nevezte, szerinte ha az ellenzéki párton múlt volna, lehet, hogy hat helyett nulla oltás lett volna elérhető Magyarországon. Ugyancsak bírálta a baloldalt, amely a keleti vakcinákat támadta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány elleni védekezésben az ember nemcsak a saját, hanem embertársaiért is felelős, ezért a koronavírus-járvány idején mindent meg kellett tenni azért, hogy az idősek, a betegek meg ne fertőződjenek. Ezért is veszélyes a Mi Hazánk álláspontja – hangoztatta, hozzátéve, a vakcináknál jobb védekezést nem találtak.

(MTI)

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.