Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Dobrev tényként kezeli, hogy Gyurcsánnyal is meg tudják nyerni a választásokat 

Talán még az is megfordult az árnyék-miniszterelnök fejében, hogy kétharmados többséget szerezhetnek a parlamentben? 

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetõje (b), jobbról Bõsz Anett, a DK fõpolgármester-helyettese a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Dobrev Klára hosszú interjút adott a Menedzsment Fórumnak, amelyben felmerült az, hogy sokak véleménye szerint, amíg Gyurcsány Ferenc nem távolodik el a Demokratikus Koalíciótól, addig nem nyerhetnek. 

„Nincs igazuk” – vágta rá Dobrev azonnal.  Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A DK rendszeresen megkapja, hogy Gyurcsánnyal nem lehet leváltani Orbán Viktort, hiszen a magyar emberek emlékezetébe beleégett az a pár év kormányzás, amely Gyurcsánynak jutott, ahogy a 2006-os események is. 

Gyurcsány Ferenc is elmondta korábban, hogy ő nem így látja, és most ugyanezt erősítette meg a felesége is: 

„Szó szerint ugyanezt hallom azóta, amióta a Demokratikus Koalíció megalakult. Azt, hogy soha nem fog bejutni az Országgyűlésbe. Aztán, amikor parlamenti párt lettünk, azt mondták, hogy soha nem lesz 7 százalékos támogatottsága sem. Most, amikor a legerősebb ellenzéki párt lettünk, megint azt mondják, elértük az “üvegplafont”.  Amikor majd megnyerjük a választásokat, azt fogják majd mondani, soha nem lehet 2/3-os többségünk” – jelentette ki. 

„Szóval ez megy a Demokratikus Koalíció megalakulása óta, miközben az összes eddigi sikerünket egy olyan fokozatosan növekvő és erősödő közösség érte el, amelyet az elejétől ugyanazok a politikusok vezetnek” – tette hozzá.