Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,48 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
64,251 $

Megcsappant a PlayStation Plus előfizetőinek száma a megújulás óta

Mióta a Sony bevezette a megújult PS Plust, az előfizetők száma meredek csökkenésnek indult, amit legfrissebb közleményükben azzal magyaráztak, hogy a PS4-es felhasználók „elkötelezettsége negatív irányba fordult”.

Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sony legfrissebb közlése szerint a PlayStation Plus előfizetőinek száma mintegy 2 millió felhasználóval csökkent, mióta a Sony júniusban élesítette a megújult szolgáltatást. A kedden közzétett adatok szerint a PS Plus-előfizetők száma már a harmadik egymást követő negyedévben mutat csökkenő tendenciát, annak ellenére, hogy a szolgáltatás megújulásával kiszélesítették a letölthető játékok körét.

A VGC által is szemlézett adatok szerint a szeptember 30-án lezárult negyedévben az előfizetők száma összesen 45,4 millió volt, szemben az előző negyedéves 47,3 milliós táborral. A PlayStation Network havi aktív felhasználói száma szintén csökkenést mutatott a negyedéves eredmények szerint: 102 millió felhasználót számláltak, szemben az egy évvel korábban mért 104 millióval, valamint az előző negyedéves 103 milliós adattal. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az előfizetők száma csökkent, a bevétel növekedett

Noha az előfizetők száma csökkent, a bevétel gyarapodott, hiszen a Sony hálózati szolgáltatásokból származó bevétele, mely magában foglalja a reklámokat és a PS Plust is, mintegy 10 százalékkal növekedett.

Mindez azt jelenti, hogy a Sony játékrészlege egy előfizetőre vetítve jelentősen többet keres, mint korábban, amihez hozzájárult az is, hogy a megújult PS Plus legdrágább csomagja egyre népszerűbb a felhasználók körében.

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója a keddi eredménybeszámolón kijelentette, hogy az előfizetők számának csökkenése annak tudható be, hogy jelentősen visszaesett a PS4-es harmadik féltől származó játékok eladása, illetve, hogy „egyre többen mennek ki a szabadba”.

A pénzügyi igazgató arra számít, hogy a következő negyedévben visszaáll a korábbi szintre az előfizetők száma a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a God of War Ragnarök miatt.

Rámutatott, a második negyedévben bevezetett megújult szolgáltatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, legalábbis a növekedés tekintetében. Annak érdekében, hogy pozitív irányba változzon a helyzet, a Sony a jövőben komolyabb promóciókat tervez PS5-re, melyek bevonzhatják az előfizetőket.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.