Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,721 $

Újabb közös hadgyakorlatba kezdett az Egyesült Államok és Dél-Korea 

Észak-Korea továbbra sem nézi jó szemmel, hogy az USA a közelében gyakorlatozik, el is ítélte a hadgyakorlatot mint inváziós próba és Washington és Szöul ellenséges politikájának bizonyíték.

Fotó: EPA/JEON HEON-KYUN
Ázsia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn megkezdte újabb közös hadgyakorlatát, amelynek során mindkét fél több száz harci repülőgépe a nap 24 órájában, egy héten keresztül próbatámadásokat hajt végre – írja a Channel News Asia

A Vigilant Storm elnevezésű művelet péntekig tart, és mintegy 240 harci gép 1600 bevetést hajt végre – közölte az amerikai légierő múlt heti közleményében.  Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Phenjan már elítélte a közös gyakorlatot mint inváziós próba és Washington és Szöul ellenséges politikájának bizonyíték. A közelmúltban már több hasonló gyakorlatot tartottak, amelyekre Észak-Korea rakétakilövésekkel válaszolt. 

A szövetségesek viszont szerint az ilyen gyakorlatokra azért van szükség, hogy elhárítsák a potenciális fenyegetéseket Észak-Korea részéről, de úgy tűnik, hogy Észak-Korea nem ijed meg, inkább még agresszívabb lesz. Többször közölte: az ellenrettentés politikája nem működik. 

Az amerikai légierő megosztotta, hogy a két bázis a kiképzési időszak alatt a nap 24 órájában olyan főbb légi feladatokat hajt végre, olyanokat, mint a  közeli légi támogatás, a védelmi légelhárítás és a vészhelyzeti légi műveletek. Emellett a szárazföldi támogató erők is gyakorolják a bázisvédelmi eljárásokat és a támadás esetén való túlélést. 

Pénteken a dél-koreai csapatok befejezték a 12 napos Hoguk 22 terepgyakorlatot, amelynek keretében kétéltű partraszállásokat és folyami átkeléseket szimuláltak, beleértve néhány gyakorlatot az amerikai erőkkel.

Jobb, ha mindenki felkészül, 500 forint lesz egy gombóc fagylalt idén nyáron

A változatosság kedvéért ismételten drágulásra kell készülni a süteményeknél, miközben a kakaó világpiaci ára rekordszintre emelkedett, egy gombóc fagylalt pedig legalább 500 forint lesz a nyáron.