Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Árnyék-külügyminiszter: nem a gáz drága, hanem Orbán hűsége Putyinhoz 

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának árnyék-külügyminisztere megmagyarázta, hogy miért van úgy, ahogy. 

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz, miután stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Irakli Garibashvili georgiai kormányfõvel a Karmelita kolostorban 2022. október 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Közleményt adott közre a Demokratikus Koalíció, amelyben Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor a magyar érdekkel szembemenve a Kreml parancsát követi, és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül. 

Az árnyékminiszter sajtótájékoztatót szentelt annak, hogy elmondja, hogy azért vásárol Magyarország orosz gázt, hogy aztán Putyinnak legyen miből háborúznia, majd a DK utána egy közleményt is kiadott a véleményükről:  Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Napok óta arról szól a világsajtó, hogy mekkora áresésen van túl a gáz Európában. Az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára mostanra már a 30 euró alá is bement. Ez azt jelenti, hogy jelenleg tizedannyiba kerül a gáz, mint a rezsipánik elején, ráadásul itt nem az oroszról, hanem a nyugati gázról van szó.

Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy hazánk olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz gáz helyett, Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni. Ez a magyaroknak sokszoros gázszámlát, mint tudjuk, hétszeres rezsiemelést jelent.

Az Árnyékkormány szerint mára egyértelmű: nem a gáz kerül sokba, hanem Orbán Viktor hűsége Vlagyimir Putyinhoz. Ha az ország nem csak orosz gázt akarna venni, hanem nyugati gázt is, akkor töredék áron juthatnánk gázhoz és tölthetnénk fel a gáztározóinkat. Orbán Viktor a magyar érdekkel szembemenve a Kreml parancsát követi, és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül.

És a magyarok nagyon jól tudják, hogy mibe kerül, hétszeres kormányzati rezsiemelésbe. Legyen világos, ezt nem a gázért fizetjük, azt sokkal olcsóbban is lehet venni. Ezt Putyinnak fizetjük, hogy legyen miből háborúznia” – idézi a közleményt az OS

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.