Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Barcelonában már Xavi távozásáról beszélnek

A Real Madrid és a Bayern München elleni vereségek együttesen elég mélyre taszították Xavi megítélését.

Fotó: Twenty20
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyol sajtó egyre többször tesz szemrehányást Xavi szakmai döntései miatt, a Barcelona egykori legendás játékosa pedig maga is úgy vélekedik, ha nem sikerül idén trófeát nyerni a csapattal, átadja a helyét.

Könnyen megtörténhet azonban akár az is, hogy Laportáék nem várják meg a szezon végét, és már hamarabb új edző után néznek. Jelöltek mindenesetre már vannak, a kérdés már csak az, meddig tart a türelem. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Az edzőkérdés évek óta egyre nagyobb problémát jelent a Barcelonánál, Xavi érkezésével viszont úgy tűnt, hosszú távra terveznek. Megkezdődött a csapatépítés is, több mint 200 milló eurót költöttek az új szerzeményekre, az eredmények azonban csak nem akarnak jönni – írja a Fichajes.

Habár a bajnokságban még csak-csak működik Xavi stratégiája, a BL-ben már érezhetően kevés a csapat, erre pedig nem biztos, hogy egy új edző gyógyír. Akkor sem, ha már alaposan ismeri a Barcelonát.

A legerősebb jelölt egyértelműen Luis Enrique, aki 2014 és 2017 között már irányította a katalánokat, a Barca utolsó aranykora pedig egyértelműen az ő nevéhez, illetve természetesen az akkori kerethez köthető.

Mellette hasonlóan esélyes Thomas Tuchel is. A Chelsea-től menesztett német érkezése esetén pedig még az sem kizárt, hogy Lőw Zsolt révén magyar másodedzője lesz a Barcelonának.