Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,59 Ft
Euró
401,33 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
62,812 $

Reggel köd, délután kellemes meleg – folytatódik az enyhe ősz

Egész héten húsz fok körül lehetünk, csak a tartósan borult tájakon lehet ennél hűvösebb.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Időjárási helyzet Európában: Hosszan elnyúló front húzódik Dél-Skandináviától a Kelet-európai-síkságon át egészen a Balkán-félsziget keleti részéig. A front mentén felhős, csapadékos az idő. A front középső és déli szakasza mentén, illetve a front mögötti magassági teknő területén zivatarok is előfordultak.

Ugyancsak csapadékos, változékony az idő Nyugat-Európában is, amelynek oka, hogy többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el az óceán felett, frontjainak felhőzete és csapadékrendszere pedig a szárazföld fölé is benyúlik. A legtöbb eső a Brit-szigeteken és az Ibériai-félsziget nyugati felén esik. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Ezzel szemben Dél- és Közép-Európa időjárását anticiklon uralja, amely észak felé Dánián át Dél-Norvégiáig is kiterjeszkedik. Ennek területén kevés a felhő, sokat süt a nap, de a szárazföld belső részein – különösen a völgyekben, medencékben – éjszaka nagy területen képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, amelyek kiterjedése napközben zsugorodik ugyan, de itt-ott egész napra megmaradnak.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását is ez a magasnyomás határozza meg, borult, párás, illetve kevésbé felhős, napos tájak váltakoznak.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Melegfront szakadozott felhőzete vonul délkelet felé, amelyből néhol eső is előfordulhat, hajnalra a Dél-Alföldet is elhagyja. Éjszaka újra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely csütörtökön napközben fokozatosan zsugorodik, és kisüt a nap. Helyenként azonban tartósan megmaradhat borult idő, ott szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 15 és 21 fok között valószínű, de tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.

MTI

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Gázrobbanás történt egy 10 emeletes tapolcai társasház harmadik emeletén

Egy harmadik emeleti lakásban történt a gázrobbanás, ami miatt 198 embernek azonnal el kellett hagynia az épületet.

Kikapott a Ferencváros a Pakstól a NB1-ben, Böde is betalált

Először kapott ki a Fradi az NB1-ben, az előző szezon nagy riválisa tett keresztbe a címvédőnek, akik így is maradnak az élen.