Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Amerikai Nagydíj: videón Vettel egészen elképesztő teljesítménye és öröme Austinból

Sebastian Vettel a régi formáját idézte ezzel a teljesítménnyel, és teljesen megérdemelten kapta meg a nap versenyzője címét.

Fotó: Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának otthont adó Circuit of The Americas versenypályán 2022. október 20-án. A futamot október 23-án rendezik. MTI/AP/Darron Cummings
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Sebastian Vettel hamarosan elköszön a Forma-1-től, de nem örökre, mert biztosan fogjuk még futamokon látni, csak nem versenyzőként. Az utolsó versenye minden bizonnyal több mint érzelmes lesz számára, amivel lezárul egy különleges karrier.

Nagyon fiatalon ért fel a csúcsra, és sorozatban négy világbajnoki címet is gyűjtött. Ezzel történelmet írt, és akkor senki sem gondolta volna, hogy már nem lesz több bajnoki serlege, márpedig így lett. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Soha nem tudjuk meg, mi történik, ha a Red Bullnál marad, miközben benne volt a pakliban, hogy a Ferrarival is felérhet a csúcsra. Ezzel régi nagy álma teljesülhetett volna, és Michael Schumacher nyomdokaiba léphetett volna.

Vettel azonban így is elégedett lehet, a négy világbajnoki címét senki nem veheti el tőle, ám még mindig van pár futam hátra a 2022-es szezonból. Legutóbb az Amerikai Nagydíjon hívta fel magára a figyelmet egy nagyon szoros befutóval Kevin Magnussen ellen.

Nyolcadikként ért célba, de mivel Fernando Alonso, a régi riválisa büntetést kapott, egy hellyel előrébb került. A csapatrádiós felvétel is mindent elmond, mennyire élvezte Vettel az amerikai versenyt, míg a csapattársa, Lance Stroll hatalmasat balesetet szenvedett a másik Aston Martinnal.