Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,49 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
468,57 Ft
Bitcoin
63,000 $

Amerikai Nagydíj: Alonso ismét ideges Hamiltonra, újabb kreatív rádióüzenet

A mostani hétvége folyamán rendezi a Forma-1 a sokat várt Amerikai Nagydíjat, amelyen már több izgalom volt látható. Négy debütáló volt az első szabadedzésen, Fernando Alonso és Lewis Hamilton pedig ismét egymásra talált.

...svg content...Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának otthont adó szuzukai pályán tartott sajtótájékoztatón 2022. október 6-án. A futamot október 9-én rendezik. MTI/EPA/Franck Robichon
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az első szabadedzést magyar idő szerint 21:00-kor rendezték a Texas állambeli Austinban, ahova már lassan egy évtizede látogat vissza a mezőny. Az FP1 ezúttal különleges volt, ugyanis számos új arccal találkozhatott a közönség.

A Forma-2-es bajnokság 2021-es idényének második helyezettje, Robert Svarcman a Ferrari volánja mögé ülhetett be; az IndyCar 2021-es bajnoka, Alex Palou a McLaren egyik ülését kapta meg; az idei F2-es szezon jelenlegi másodikja, Theo Pourchaire az Alfa Romeo volánja mögött mutathatta meg magát; az idei F2-es szezon jelenleg harmadikja, Logan Sargeant a Williamst próbálhatta ki; míg a visszatérő és többszörös F1-es pontszerző Antonio Giovinazzi pedig a Haasba ülhetett be. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Nemcsak az új, lehetőséget kapó pilóták miatt volt azonban érdekes a két szabadedzés, hanem az eredmények miatt is, ugyanis az első tréninget Carlos Sainz, a másodikat Charles Leclerc nyerte, így úgy tűnik, egy körön a Ferrari erősebb lehet itt a Red Bullnál.

További izgalmakat szolgáltatott a sportág két legendája, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is, akik már idén nem először találnak egymásra. Emlékezetes volt a Belga Nagydíj rajtja, ahol a két világbajnok összeütközött egymással, ami Hamilton kiesését eredményezte.

Akkor Alonso meglehetősen feldúlt állapotban azt találta mondani, hogy „ez a srác csak akkor tud vezetni, ha az első helyről indul”, amely mondata miatt később bocsánatot is kellett kérnie a meglepően nagy felháborodás miatt.

Az Amerikai Nagydíj szabadedzésén ismét találkoztak, amelyet a Forma-1 a hivatalos Instagram-oldalára is megosztott. Ezen az látszik, hogy Alonso mintha gyorskörön lenne, miközben Hamilton valószínűleg inkább töltőkörön, azonban nem húzódott le a tempósabb érkező spanyol előtt.

Ezt természetesen Alonso sem hagyta szó nélkül és a tőle jól megszokott módon kreatívan adott ennek hangot a rádió: „Hamiltonnak ma nincsenek tükrei” – hangzott el, amit a mérnöke is konstatált, mire a spanyol annyit hozzátett, hogy „hihetetlen”.

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.

Így néz ki az árvíz sújtotta Margitsziget belülről, amit még jó ideig nem nyitnak újra (videó)

Karácsony Gergely adott helyzetjelentést arról, mi most a helyzet a Margitszigeten, ahol több százezer homokzsák védi a sziget belső részét.

Szürreális fotókon a víz alá került Dunakanyar

A Duna nagy erővel csapott le, és nem minden ingatlant lehetett megvédeni, amiknek egy része víz alá került a Dunakanyarban.