Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Gyurcsány szerint a pesti srácok megvetéssel fordulnának el Orbán Viktortól 

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy Orbán Viktor már nem kiállni az emberek elé. 

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A korábbi miniszterelnök ismét közzétett a Facebookon egy posztot, amelyben a jelenlegi kormányfőt szidja, azt állítva, hogy „az önmagát utcai harcosnak (is) tartó kormányfő megtörve a szokásokat nem mer közönség elé állni nemzeti ünnepünkön, október 23-án”. 

Ezzel szemben az igazság az, hogy Orbán Viktor kiáll az emberek elé október 23-án, csak nem Budapesten, hanem vidéken, ugyanis Zalaegerszegre utazik, hogy a Mindszenty József életére épülő és azt bemutató Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épületének átadásán szólaljon fel.  Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Gyurcsány viszont ennél tovább megy, és úgy fogalmaz, hogy 

„utcai gyáva lett a harcosból. A pesti srácok megvetéssel fordulnának el tőle.”

 „Értem én, hogy könnyebb volt 2006-ban az Astoriát lezárva barikádra küldeni a híveket, mint elszámolni azzal, hogy mi lett az országgal vezetése alatt. Értem én, hogy nem lenne könnyű hallgatni a most vele elégedetlen tömeg fütyülését, kiabálását, de ez nem mentség a bujkálásra” – teszi hozzá. 

„Bár az ismert idézet szerint »gyáva népnek nincs hazája«, megnyugtathatom a kormányfőt: neki van. Még akkor is, ha a haza egyre nagyobb része megveti őt. És nem csak azért mert gyáva” – írja. 

Megnyugtató, hogy Gyurcsány ma már úgy véli, hogy ez az ország Orbán Viktor hazája is, talán már nem akarja „elvitetni” valahogy a miniszterelnököt, ahogy azt a választások előtt ígérte: 

„Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva. Százak haltak meg, ezért maguk lesznek a felelősek, mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Jövőre győzünk, maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani. Viszontlátásra” – jelentette ki a parlamentben még 2021 áprilisában.