Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Németh Szilárd: Gyurcsányék Európa legdrágább rezsijét fizettetnék a magyarokkal 

A magyar kormány kommunikációja szerint a családok minden hónapban 181 ezer forintot spórolnak meg az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentéssel. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a közösségi oldalán üzent a magyaroknak, felhívva arra a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferencék kormányzása esetén az rezsiszámlák azonnal az egekbe szöknének: 

„Gyurcsányék az energiaválságot okozó szankciók mellett kardoskodnak, tovább támadják a rezsicsökkentést, ők újra Európa legdrágább rezsijét fizettetnék a magyarokkal!

A brüsszeli eliten és a baloldalon kívül ma már mindenki világosan látja, hogy a szankciók tönkreteszik Európát.

A nemzeti konzultációval azonban megüzenhetjük Brüsszelnek, hogy nem kérünk az elhibázott szankciókból!” – írta. 

A kormány kénytelen volt a hatalmas áremelkedésre tekintettel módosítani a rezsicsökkentés szabályain, és ma már csak annak jár az alacsonyabb ár, aki az átlagfogyasztáson belül marad. 

Ezen felül már egy magasabb árat kell fizetni a gázért és a villanyért, de még mindig nem a minden percben változó piaci árat, hanem a kormány meghatározott egy „lakossági piaci árat”, és ezen számolják a többletfogyasztást. 

A magyar kormány kommunikációja szerint a családok minden hónapban 181 ezer forintot spórolnak meg az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentéssel. 

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.