Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Xavi döntései nagyon sokba kerültek a Barcelonának

Nehéz héten van túl a Barcelona, az El Clásicón elszenvedett vereségben pedig Xavi keze is benne van.

MTI/EPA/Rodrigo Jimenez
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Annak ellenére, hogy a katalánok a La Liga listavezetőjeként érkeztek meg Madridba, 3-1-re kikaptak ősi riválisuktól. Xavi tisztában van azzal, hogy nem könnyű a helyzetük, ezt ő maga is megerősítette – írja a Marca.

„Nagyon rossz érzés, nehéz időszakon vagyunk túl” – mondta a mérkőzés után a Barcelona egykori játékosa, aki tavaly novemberben vette át a csapat irányítását, és egy meglehetősen mély gödörből sikerült kivezetnie az együttest. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Nem volt átütőerő a Barcelonában

Habár az idei szezon egész jól indult a katalánok számára, mostanra elfogyni látszik a lendület, a Bajnokok Ligájából gyakorlatilag kiestek, most pedig a bajnokságban is elvesztették vezető helyüket. A szakértők szerint Xavi több olyan döntést is hozott a Real Madrid ellen, melyek inkább csak rontottak a Barcelona esélyein.

Sergio Busquets egyértelműen hanyatló formát mutat. Ismét hiányzott belőle a sebesség és az erő. Az első gólnál Toni Kroos, a másodiknál pedig Fede Valverde járt túl az eszén. Dembele és Raphina szélsőként kezdtek, ám ők is gyenge formát mutattak.

De Jong cseréje ugyan némileg felpörgette a játékot, Pedri viszont visszafogta a csapatot, fásult volt, és inkább a pihentetett Gavit kellett volna bevetni, őt azonban mindössze a második félidő derekán állította be Xavi.

Alejandro Balde lecserélése szintén nem tartozott a legjobb lépések közé, hiszen jó meccse volt, gyakran láthattuk az ellenfél térfelén, a helyére érkező Jordi Alba ugyanakkor szinte semmit nem mutatott.