Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,51 Ft
Euró
385,92 Ft
Font
449,95 Ft
Bitcoin
62,757 $

Drón reptetése miatt tartóztattak le egy orosz férfit Norvégiában

Ez a második ilyen eset egy héten belül, ezúttal Tromsø repterénél történt az incidens.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A pénteki letartóztatás során nem csupán az eszközt, de memóriakártyákat is lefoglaltak a hatóságok. A férfi bevallotta, hogy drónt reptetett, emiatt várhatóan négy hétre őrizetbe veszik – írta meg a Sky News.

A norvég hatóságok komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be, ugyanis a szankciós törvények tiltják, hogy orosz cégek vagy állampolgárok drónokat, vagy más repülő eszközöket üzemeltessenek az országban. Soron kívül Nincs megállás az esküvők árának emelkedésében

„A lefoglalt és átvizsgált anyagok között fotókat találtunk a kirkenes-i repülőtérről és a védelmi erők Bell helikopteréről” – tette közzé Jacob Bergh rendőrségi ügyész közleményében, hozzátéve, hogy a norvég rendőrség biztonsági szolgálata is részt vett az akcióban.

A vádlott vallomásában elmondta a rendőrségnek, hogy csütörtökön lépett be Norvégiába az északi határállomáson, Storskogon keresztül, és a sarkvidéki Svalbard szigetcsoportra tartott. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy a drónnal mi volt a célja.

Több mint 20 hajó égett porrá Horvátországban egy kikötőtűzben (fotók)

Nagy tűzvész pusztított Horvátországban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, aminek következtében több mint 20 hajó semmisült meg.