Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
62,898 $

Jakab követeli, hogy oszlassa fel önmagát a parlament

Jakab Péter egyre nagyobbakat és nagyobbakat mond, most épp arról beszélt, hogy oszlassa fel önmagát a parlament, ami nyilván soha nem fog megtörténni.

Fotó: Jakab Péter független képviselő felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Jakab az ATV műsorában azt mondta, a Fidesz nemcsak hogy nem tartja be az ígéretét, homlokegyenest mást csinál, mint amiről beszélt a választásokon. Többek között a magyar pedagógus társadalom megfélemlítéséről is beszélt, akiknek jelentős béremelést akar kiharcolni.

Adódik a kérdés, ha úgy van, amiket Jakab állít, és ugyan 700 ezer szavazót veszíthetett a Fidesz a jelenlegi helyzetben, 3 millióan még mindig mellettük állnak, akkor hogy is van ez? Ez a 700 ezer ember pedig nem ment az ellenzékhez, sem a Jakab által indított Nép Pártján mozgalomhoz. Soron kívül Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

Jakab szerint Orbán Viktor miniszterelnök amiatt mer bármit megtenni, mert azt látja, hogy az „ő népszerűsége hiába zuhan be, a másik oldalon nincs egy egységes és szervezett ellenzék.” Hozzátette, sokkal inkább egy olyan ellenzéket lát, mely inkább egymásra mutogat.

Szintén érdekes kérdés, ha fel is oszlana a parlament, mi történne az országgal, ha egy ilyen ellenzék kerülne hatalomra. „Akkor lehet, az ellenzéknek meg kellene újra szerveznie saját magát.” – fogalmazott Jakab az Egyenes Beszédben.

100 bátor képviselőről beszélt, hozzátéve, 100 képviselőre van szükség ahhoz, hogy az országgyűlés feloszlassa önmagát, és ezt követően új választásra kerülne a sor, majd dönthetne a nép. A kutatások azonban azt mutatják, hogy még mindig a Fidesz a legerősebb, és rengetegen állnak mögöttük.

„A Fidesz hazudott április 3-án! Követeljük, hogy a parlament oszlassa fel önmagát, legyen új választás! 100 bátor képviselő kell hozzá! Van annyi?” – írta a posztjában Jakab, aki továbbra is erősen fogalmaz.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.