Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
453,95 Ft
Bitcoin
64,245 $

ENSZ: az egymást átfedő globális sokkok nehezítik az afrikai éhezés felszámolását

Az ENSZ megkongatta a vészharangot: sürgős segélyezésre van szükség, ugyanis a globális felmelegedés, a koronavírus-járvány, a konfliktusok, valamint az egyre növekvő üzemanyagárak okán milliók éheznek Afrikában.

Fotó: Wikimedia Commons
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) figyelmeztetett, az afrikai éhezés megoldása érdekében tett évtizedes erőfeszítések most megtorpantak, ugyanis a kontinens helyi konfliktusokkal, az éghajlati válsággal, valamint a globális gazdasági recesszióval küzd – számolt be a Guardian.

Az ENSZ által közzétett adatok alapján Afrikában tavaly mintegy 278 millió ember – tehát a teljes lakosság egyötöde (!) – éhezett, ami az azt megelőző év adataihoz képest 50 millió fős növekedést jelent. A jelenlegi tendenciák alapján, ha ez így folytatódik, 2030-ra várhatóan 310 millióra emelkedik az éhezők száma Afrikában. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Abebe Haile-Gabriel, a FAO főigazgató-helyettese és afrikai regionális képviselője úgy fogalmazott:

„Afrika visszafelé halad az éhezés, az élelmezésbiztonság hiánya és az alultápláltság felszámolására irányuló erőfeszítéseiben”.

A szakértő az éhezők számának drasztikus növekedését „az Afrikát sújtó többszörös és egymást átfedő sokkoknak és elhúzódó válságoknak” tulajdonította, beleértve az éghajlati válságot, a koronavírus-járvány elhúzódó hatásait, a helyi fegyveres konfliktusokat, valamint az üzemanyagárak globális és jelentős mértékű növekedését, nem beszélve az orosz-ukrán háború globális gazdaságra gyakorolt hatásáról.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Így startolt el a forint hétfő reggel

Nézzük meg közelebbről, hogyan kezdte a napot a forint hétfő reggel, a hét első napján a devizapiacon.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.