Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,95 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
468,59 Ft
Bitcoin
62,728 $

Gyurcsány szerint Orbán meghibbant, zsarnok lett, vagy fogalma sincs, miről beszél

A Demokratikus Koalíció elnöke bár nem volt hajlandó megnevezni Orbán Viktort, a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy a miniszterelnökre céloz. 

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Karl Nehammer osztrák kancellár, Orbán Viktor kormányfõ és Aleksandar Vucic szerb államfõ (b-j) szelfit készít a magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozón a Karmelita kolostor teraszán 2022. október 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

„Örökkévaló a Karmelitában?” címmel osztotta meg legújabb írását Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán, amelyben – bár ennyire egyenesen nem mondja ki – azt sérelmezi, hogy Orbán Viktor „további negyven évre tervez”.  

„Amikor egy demokratának mondott hatvanéves politikus további negyven évre tervez, akkor örökkévalónak hiszi önmagát, művét, eszméjét. Az ilyen politikus kivonja , felemeli magát a versengő, többpárti keretből, azon kívülre, felülre helyezi magát. Ezáltal viszont megszűnt demokratikus politikus lenni” – írta.  Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Azt persze nem tudni, hogy honnan vette Gyurcsány Ferenc, hogy Orbán Viktor további negyven évre tervez. Tusványoson a beszédében a 2030-as dátumot nevezte meg, azonban a nem sajtónyilvános kötsei eseményen azt mondta, hogy 2060-ig is vezetné az országot a Fidesz, ez persze közel sem azt jelenti, hogy Orbán Viktor akkor még az élvonalban lenne. 

Gyurcsány szerint azonban több lehetőség is van: Orbán Viktor „meghibbant, zsarnok lett, fogalma sincs, miről beszél” – írta.  

„A demokratikus közösség ha felismeri ezt a pszichológiai, politikai kórképet, akkor egyetlen dolga maradt, eltávolítani az ilyen vezetőt, mert közvetlenül veszélyezteti az államrend demokratizmusát, biztonságát.

Az, aki ezt nem teszi, miközben látja, érti a fenti állítás súlyát, lehetséges következményét, akkor az éppúgy hibbant, zsarnok, mint a fenti szerencsétlen. Felmentést kereső esetben gyáva, lusta, alkalmatlan, áruló.

Azok pedig ilyen esetben harmadlagos, tizedleges kérdésekre fordítják a figyelmüket és ott kezdenek csatát, azok ténylegesen harcot imitáló menekülők.

Mintha belőlük is lenne manapság” – jelentette ki. 

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.