Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,52 Ft
Euró
392,12 Ft
Font
458,29 Ft
Bitcoin
62,491 $

Elkábította, majd kifosztotta áldozatait egy cseles debreceni nő

A nő három alkalommal, három különböző férfit kábított el az italukba csempészett nyugtatókkal, majd rendre kifosztotta őket: noha állította, hogy betegsége miatt van szüksége a gyógyszerekre, az áldozatok vérében nagy mennyiségű és erős nyugtatók hatóanyagait mutatták ki.

Fotó: Unsplash/Nick Rickert
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A police.hu beszámolója szerint két hét leforgása alatt három hasonló eset történt Debrecenben 2022. április elején: három időpont, három helyszín és három férfi.

Egyikőjük sem tagadta, hogy alkoholt fogyasztott volna, viszont ketten teljes emlékezetvesztésről és magatehetetlen állapotról számoltak be, míg a harmadik sértett egyszerűen elaludt egy padon – mire magukhoz tértek minden pénzük eltűnt, viszont az utolsó emlékük ugyanaz volt, egy középkorú nő, aki beszélgetésbe elegyedett velük. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Egyező vallomások és a mindent tagadó gyanúsított

A nyomozók azonnal az ismeretlen asszony keresésébe kezdtek, tanúkat kerestek és hallgattak meg, továbbá toxikológus szakértőt rendeltek ki, hogy kiderítsék mitől került a két férfi magatehetetlen állapotba. A szakértői vélemények alapján a vérükben nagy mennyiségű és erős nyugtatók hatóanyagait lehetett kimutatni.

Időközben a rendőrök látókörébe került egy 50 éves nő, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmények elkövetésével. Gyanúsítotti kihallgatásán a helyi lakos mindent tagadott, a nála talált nyugtatókat pedig betegségeivel magyarázta.

A nyomozás adatai szerint tudatosan indult mindhárom alkalommal az éjszakába. Két sértettnek ő csempészte az italába a gyógyszereket, míg a harmadiknál azt használta ki, hogy a férfi elaludt. Tehetetlen áldozataitól az összes pénzüket elvette.

A rendőrök 2022. június 19-én őrizetbe vették a nőt, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kétrendbeli rablás, valamint egyrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott bűntetőeljárást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az elnöki székébe is kerülhet Bidennek a TikTok betiltása

Nem várt hatása lehet az elnök által is támogatott törvénynek.