Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,05 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,36 Ft
Bitcoin
66,014 $

Ismeretlen helyszínre indult az orosz nukleáris meghajtású tengeralattjáró

Az olasz sajtó értesülései szerint az orosz nukleáris meghajtású K329 Belgorod elnevezésű tengeralattjáró elhagyta fehér-tengeri bázisát, ám azt nem tudni, hogy merre tart és hol lehet most.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons A kép illusztráció.
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A La Repubblica olaszországi napilap a NATO hírszerzési jelentéseire hivatkozva számolt be arról, hogy az orosz nukleáris meghajtású K329 Belgorod elnevezésű tengeralattjáró elhagyta fehér-tengeri bázisát.

A hírszerzés jelentése pedig arra figyelmeztetett, hogy a tengeralattjáró jelenleg valahol a Jeges-tengeren tartózkodik, és fennáll a kockázata, hogy tesztelik a Poszeidónt, az orosz „apokalipszis torpedó-drónt”. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Mi az a Poszeidón?

Ha hihetünk a papírformának, a Poszeidón a világ egyik legbrutálisabb és egyben leghátborzongatóbb fegyvere: ez a bizonyos torpedó ugyanis képes igen komoly távolságokat megtenni, mivel egy mini nukleáris erőmű (!) gondoskodik meghajtásáról.

Noha pontos adatokat természetesen nem tudni róla, az eredeti tervek szerint a torpedóra egy 100 megatonnás termonukleáris robbanófej került volna – összehasonlításképpen, ez a hírhedt Cár-bomba robbanóerejének a dupláját jelenti.

Ha például egy part menti városra mérnének csapást ezzel a monstrummal, a várost egy radioaktív cunami tenné a földdel egyenlővé. A NATO sem örül a hírnek, mely szerint útnak indult a tengeralattjáró, ám korábban is jelezték, nem tartják valószínűnek, hogy Oroszország valóban atomtöltetet akarnak tesztelni a nemzetközi vizeken.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Messi megint megsérült, nem is nyert nélküle az Inter Miami

Az Inter Miami Messi nélkül lépett pályára szerda este az MLS-ben, ami végül gól nélküli döntetlent hozott.