Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Fontos, mindenkit érintő fejlesztés bevezetésére készül a Google

Felhasználói szempontból nézve az elmúlt évek talán legjelentősebb fejlesztésének közeli bevezetését jelentette be a keresőóriás.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mitchell Luo
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

Sokak számára okozott már gondot, hogy ilyen vagy olyan okból kifolyólag személyesadatai kikerültek az internetre, ahol aztán a keresőnek köszönhetően bárki által hozzáférhetővé váltak.

Mindez azonban már nem sokáig jelent majd gondot, ugyanis a jövő évtől kezdődően a Google képes lesz értesíteni a felhasználót, ha személyes adatai, például telefonszáma, e-mail címe vagy akár lakcíme megjelenik a keresési eredményekben. Az értesítés ráadásul csak az első lépés, ugyanis a Google arra is lehetőséget biztosít majd, hogy az érintett felhasználók a személyes adatok eltávolítását kérjük. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Google hivatalosan is megkezdte a fejlesztés elérhetővé tételét, amely végre lehetővé teszi a személyes adatok eltávolítását a keresési eredményekből. Az újdonság egyes felhasználók számára már múlt hét óta elérhető, néhány hónapon belül azonban a teljes bevezetésére is sor kerül.

Ezt a Twitteren jelentette be a vállalat, amely szerint legkésőbb jövő év elejétől a világ összes felhasználója előtt adott lesz a lehetőség, hogy a nem szándékosan nyilvánosságra került személyes adataikat eltávolítsák a keresőből.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Google csak a keresési találatokat távolítja el, a weboldalon található tartalmak továbbra is elérhetőek lesznek, ám mivel ezen oldalakhoz a jelenleginél jóval kevesebb link vezet majd a keresőből, a személyes adatok illetéktelenek kezébe kerülésének esélye is jelentős mértékben csökken.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.