Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

Ha magaddal vinnél Coolio munkásságából egy hidegrázós darabkát

Ennél szomorúbb apropóból nem is említhetnénk ezt a csodás koncertfelvételt, ami a kilencvenes évek aranykorába repít minket vissza.

MTI/EPA/GRZEGORZ MICHALOWSKI
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő

1997-ben járunk, Hollandiában. Mindössze két évvel azután, hogy megjelent Stevie Wonder Pastime Paradise című 1976-os dalának az átdolgozása, a Gangsta’s Paradise, amivel Coolio és L.V. neve is örökre beleíródott a raplegendák könyvébe.

Coolio már a „Legjobb szóló rap előadás” Grammy-díjával a háta mögött érkezett meg a rotterdami Ahoy Arénába, ahol nagyjából 17 ezer ember várta, hogy színpadra lépjen. Telt házat sokszor láthatott, az igazi varázslat a színpadon volt. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

L.V. ugyan nem volt ott, azonban egy teljes zenekar fogadta, valamint Trijntje Oosterhuis holland énekesnő. Coolio jellegzetes hajával és arckifejezésével felvonult, mögötte feltűntek a vonósok, egy hárfa, a képzeletünkben, valahol nagyon messze pedig Compton balhés utcái.

A jól ismert sorokat, amiket kis túlzással akkoriban a fél világ ismert, Coolio és Trijntje Oosterhuis, a kórus, valamint a teljes zenekar különleges kémiája úgy keltette életre, ahogy máskor és máshol talán sohasem.

Ez a 25 évvel ezelőtti videó is bizonyítja, hogy abban a szűk négy percben 17 ezer ember egyszerre szellemült át. A végén Coolio körülnézett, a reflektor megvilágította őt és a közönséget is. Trijntje Oosterhuis közben egymaga betöltötte a teret a hangjával. Egészen varázslatos lehetett, még így is az.

Új tanulmány erősítette meg a sötét anyag létezését

A Kaliforniai Egyetem Irvine csapata által vezetett friss kutatás erős bizonyítékokat szolgáltat a sötét anyag létezésére.