Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,34 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
63,819 $

WHO – évszázadonként egyszer fordul elő ilyen krízis

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus pénteken úgy fogalmazott, hogy a világméretű koronavírus-járvány tipikusan egy olyan katasztrófa, aminek hatásait még sokáig fogjuk érezni.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus pénteken úgy fogalmazott, hogy a világméretű koronavírus-járvány tipikusan egy olyan katasztrófa, aminek hatásait még sokáig fogjuk érezni.

Mint ismeretes, még a tavalyi év végén azonosították a SARS vírus legújabb formájának első fertőzöttjeit a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban. Mindenki nevében mondhatjuk, akkor senki nem gondolta volna, hogy augusztusra 17 millió embert fog megfertőzni, valamint globális több mint 670 000 embert fogunk elveszíteni a vírus következtében. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Hasonlóan látja Dr. Tedros is, aki a WHO sürgősségi bizottságának ülésén fogalmazott úgy, hogy a koronavírus-járvány tipikusan egy olyan egészségügyi krízis, ami évszázadonként egyszer fordul elő, és amelynek a hatásait még akár több évtizeden keresztül érezhetjük a továbbiakban.

A főigazgató úgy véli, hogy a vírussal kapcsolatos tudásunk bővülése ellenére még mindig számos kérdés van megválaszolatlanul, ebből kifolyólag számos társadalmi réteg továbbra is nagyon kitett a vírus fenyegetésének. „Az antitest-tanulmányok korai eredményei egyértelmű képet festenek fel: a társadalom nagyobbik része továbbra is kitett a vírusnak, még a súlyos kitörést megélő helyeken is”, emelte ki.

„Számos ország esetében láthatjuk, hogy nagyon súlyos járványkitörést éltek át, ezért joggal gondolhatták, túl vannak a nehezén, mégis újabb kitörésekkel kell megküzdeniük. Azok, akik a járvány korai szakaszában kevésbé voltak érintettek, most folyamatosan növekvő esetszámokat és halálozási számokat tapasztalnak”

elemezte a helyzetet Dr. Tedros.

Ha a jelenlegi kitöréseket nézzük, nagyjából egyértelmű képet kapunk, hol a legsúlyosabb az epidemiológiai helyzet. Egyesült Államok, Brazília, India és Dél-Afrika most igazi pokollal néz szembe, míg az ázsiai és csendes-óceáni régióban új erőre kapott a járvány, néhány európai országgal egyetemben.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-brazil-elnok-felesege-is-koronavirusos-mig-o-maga-elmondasa-szerint-penesz-van-a-tudejeben/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.