Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Magyarországon is tevékenykedhettek azok az ukrán hírszerzők, akikről orosz hackerek hoztak nyilvánosságra adatokat

A RaHDIt hackercsoport a Nemesis weboldalon tett közzé az Ukrán Külügyi Hírszerző Szolgálat mintegy 1500 alkalmazottjáról bizalmas információkat.

Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírt az orosz RIA Novosztyi hírügynökség egyik bűnüldöző szerveknél dolgozó forrása is megerősítette – számolt be róla a ria.ru. A szivárogtatás az ukrán nagykövetségek fedőszervezete alatt dolgozó hírszerzési képviselők adatait érinti.

A listán szerepelnek többek között az Egyesült Államokban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban, de akár Magyarországon, Görögországban, és Dél-Afrikában dolgozó alkalmazottak adatai is.

A hackerek emellett nyilvánosságra hozták az ENSZ, az EU és a NATO irodáiban dolgozó ukrán hírszerzők adatait is, valamint több mint 40 ukrán egység – köztük egy oktatási intézmény titkosítását is feloldották.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.