Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Az ukránok szerint négy orosz repülőt lőttek ki szombaton, az egyikről videójuk is van

Az ukrán haderő bejelentette, szombaton négy orosz repülőt, egészen pontosan két Szu-25-öst, egy Szu-20-ast és egy Szu-34-est lőttek ki.

Kapusztyin Jar, 2020. szeptember 25. Szuhoj Szu-35-ös orosz harci gépek manõvereznek a Kavkaz-2020 fedõnevû nemzetközi hadgyakorlaton az Oroszország Asztraháni területén lévõ Kapusztyin Jar gyakorlóterén 2020. szeptember 25-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Elkezdett terjedni az interneten egy videó, amelyen a leírás szerint egy orosz repülő zuhan le a légvédelem találata után, mindezt azután, hogy Ukrajna bejelentette, szombaton egy nap alatt négy orosz géppel is végeztek.

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint egy Szu-20-as, egy Szu-34-es és két Szu-25-ös „ment a ****ába.” A káromkodás utalás a háború elején elterjedt történetre (amiről utólag kiderült, hogy nem igaz), ami a Kígyó-sziget védőiről szól, akik állítólag elküldték az érkező orosz erőket melegebb éghajlatra, írja a Newsweek.

Az invázió kezdete óta ukrán becslések szerint több mint 259 vadászgépet, 2275 tankot, 4832 páncélozott harci járművet és 3701 hajót semmisítettek meg.

Az ukrán légierő parancsnoksága osztotta meg Facebook oldalán a fent látható videót egy zuhanórepülésben lévő repülőről, melynek hátsó feléből lángok lövellnek ki. Közlésük szerint ez egyike a szombaton lelőtt négy orosz vadásznak.

Az Oroszország és Ukrajna közti háború új szakaszába léphet, miután a héten Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást rendelt el. Ezzel együtt új törvényeket írt alá, ami alapján például 10 évet is kaphat, aki megtagadja a szolgálatot a frontvonalon. A bejelentést követően több orosz városban is tüntetések indultak és sokan megpróbálták elhagyni az országot.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.