Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Megoldhatatlan problémát jelent a társasházak energetikai korszerűsítése

Óriási állami injekcióra lenne szükség, hogy elkezdődhessenek a felújítási programok.

Fotó: Unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mintegy 600 milliárd forintos, részben állami, részben pedig önerőből finanszírozott programra lenne szükség ahhoz, hogy a társasházakban is érdemi módon elkezdődhessenek az energetikai korszerűsítések.

Gyárfás Róbert, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke úgy vélekedett, hogy a program nélkül a hazai társasházak gyorsan és jelentősen leértékelődnek majd – számolt be róla a napi.hu. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

A probléma rendkívül sürgető, azonban mind a forráshiány, mind pedig a megemelkedett építőanyag-költségek, valamint a szakemberhiány és a magas munkadíjak is akadályozzák a felújítási munkálatokat.

Ráadásul a társasházanként akár több tízmillió forintot is felemésztő projektek a lakóközösségeket is megosztják, sok tulajdonosnak nincs rá tőkéje, sokszor pedig már a közös gyűléseken kudarcba fulladnak a próbálkozások.

A szakember úgy véli, hogy az első magasabb számlák kézhezvétele után pánikszerű beruházástervezések indulhatnak országszerte, hiszen az épületek jelentős része továbbra sincs leszigetelve, valamint a nyílászárók többsége is elöregedett, ami miatt a fogyasztáson való spórolás nem megoldható.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.