Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Ezúttal Maglódnál bukkantak szovjet robbanótestekre és lőszerekre (képek)

Manapság egyre gyakrabban bukkannak fel régi szovjet robbanóeszközök, ezúttal pedig Maglód külterületén találtak igen komoly eszközöket.

...svg content...Fotó: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezrede számolt be arról Facebook-oldalán, hogy szovjet robbanótestek és lőszerek kerültek elő Maglód külterületén. A feltételezett robbanóeszközről a közelmúltban érkezett bejelentés az alakulat tűzszerész ügyeletére.

Fotó FacebookMH 1 Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A helyszínre kiérkező tűzszerészek fémkereső műszerrel vizsgálták át az érintett területet, melynek során összesen 4 darab szovjet RPG-40-es romboló hatású, harcjármű elleni kézigránátot, egy RG-42-es és egy F-1-es típusú, ugyancsak szovjet kézigránátot ástak elő. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Fotó FacebookMH 1 Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A több méter mély gödröt feltárva a kézigránátok közelében 80 kilogrammnyi 7,62 mm-es gyalogsági lőszer is előkerült eredeti faládában, gyári csomagolásban. A lelet jó állapota annak is köszönhető, hogy a tároló egységeket közel nyolc évtizede szurokkal kenték ki légmentesítés céljából.

Fotó FacebookMH 1 Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A tűzszerész katonák által elszállított robbanóeszközök a második világháború során Budapest védelmének céljából kiépített Attila-vonal első, Alsógödtől-Dunaharasztiig húzódó vonala környékén lezajlott összecsapásokból maradhattak vissza. A szántóföldön található gödröt pedig a háborút követően temethették be.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.