Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, jönnek az új családtámogatási programok

Kocsis Máté és Simicskó István sajtótájékoztatót tartott a kihelyezett frakcióülés szünetében.

Balatonalmádi, 2022. szeptember 22. Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról. MTI/Bodnár Boglárka
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

„Az alapvető problémák a háborúból adódnak, és az arra adott brüsszeli szankciókból” – mondta Simicskó, akik szerint minden „nemzeti sorskérdésben” megkérdezik az embereket, ezért jön az újabb nemzeti konzultáció.

Azt ugyanakkor nem fejtették ki, hogy az energiaszankciók mellett pontosan milyen kérdéseket érint a konzultáció, lesz-e szó benne az áremelkedésekről, az oktatásról, illetve egyéb fontos „nemzeti sorskérdésekről”. Azt viszont valószínűsítették, hogy nem csak online lehet majd a megadott kérdésekre válaszolni. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Kocsis Máté a 2023-as, új családtámogatási programokat is bejelentette, részleteket azonban még ezeknél sem tudni. Simicskó István mindenesetre bízik abban, hogy a meglévőket is tovább lehet majd folytatni – írja az index.

Kocsist az iskolák fűtésével kapcsolatosan is kérdezték, szerinte nem a hőfok szigorú ellenőrzés a cél, hanem a törekvés a spórolásra. A konzultáció kapcsán azt is elmondta, hogy amennyiben szükséges, úgy parlamenti döntések is megerősíthetik az emberek akaratát.

A kormánypártok kihelyezett frakcióülését Balatonalmádiban tartják, ami még tegnap, Orbán Viktor beszédével indult. A miniszterelnök továbbra is azon a véleményen van, hogy az Oroszország elleni szankciók miatt van bajban a gazdaság, és mindent meg kell tenni azok mielőbbi visszavonására.