Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Az App Store-t is elérte az áremelési hullám

Hamarosan már csak a megemelt árak kifizetését követően tölthetjük le kedvenc alkalmazásainkat az App Store-ból.

Fotó: Unsplash/James Yarema
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Apple ugyan változatlan áron dobta piacra legújabb iPhone 14 készülékeit az USA-ban, a forint romlása miatt azok érezhető mértékben megdrágultak a hazai felhasználók számára. Mindezt elég volt megemészteni, ám hamarosan egy újabb területen is szembe kell majd nézni a magasabb árakkal, ugyanis az App Store kínálatához is drágábban férhetünk majd hozzá.

Az iPhone 14 sorozat premierje várhatóan tovább növeli az App Store forgalmát az elkövetkező hónapokban, azonban a technológiai vállalat most hivatalosan is megerősítette, hogy emelni kell az App Store-ból letölthető tartalmak árait. Az új szabályok hivatalosan október 5-től lépnek életbe, számolt be róla a The Verge. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A fő ok az euró dollárral szembeni instabilitása, így főképp az európai felhasználók érezhetik majd a változás negatív hatásait, de néhány más, főként ázsiai ország is érintett lesz.

Az Apple több árszintet kínál a fejlesztőknek, amelyekben elhelyezhetik alkalmazásaikat. A legolcsóbb csomag eddig 0,99 euró volt, ami most 1,19 euróra emelkedik, míg a legdrágább ajánlat a jelenlegi 999 euró helyett 1199 euróba kerül majd.

A vállalat egyébként rendszeresen módosítja az App Store árait az árfolyam-ingadozások ellensúlyozására, ami miatt tavaly például 1,09 euróról 0,99 euróra csökkentette az alkalmazások alapárát. Ez tehát egy megszokott lépés az Apple-től, ami viszont ezúttal nem a felhasználók felé hajlik.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.