Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

A cseh külügyminiszter szerint Putyinnak és Lavrovnak a bíróság előtt a helye

Jan Lipavský szerint személyesen kell felelniük az Ukrajna ellen elkövetett agresszió miatt.

Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

„Az orosz vezetést – Vlagyimir Putyin elnököt, Szergej Lavrov külügyminisztert, valamint a hierarchia és a parancsnoki struktúrák legfelsőbb szintjén lévő más személyeket felelősségre kell vonni a pusztító háborúért” – mondta Jan Lipavský cseh külügyminiszter.

Szerinte ők a felelősek Oroszország „megdöbbentő és civilizálatlan cselekedeteiért”. „Nem engedhetjük meg, hogy az ilyen bűncselekmények az idő homályába vesszenek vagy feledésbe merüljenek” – tette hozzá.

Lipavský, valamint a Cseh Köztársaság – mint az EU Tanácsának soros elnöke – élen jár egy új nemzetközi törvényszék létrehozásának szorgalmazásában. A lépést Ukrajna is támogatja – írta meg az EuObserver.

Lipavský kiemelte, hogy a héten ezt a témát is érintik New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén. A külügyminiszter szerint a szakértők már tanulmányozzák a nemzetközi törvényszék létrehozásának jogi lépéseit.

Mindeközben a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság már most is a „háborús bűnök” és az „emberiesség elleni bűncselekmények” elkövetői ellen jár el. Vizsgálatuk azokra a személyekre terjed ki, akik olyan módon gyakorolnak ellenőrzést egy állam politikai vagy katonai tevékenysége felett, amely nyilvánvalóan sérti az ENSZ alapokmányát.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.