Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Az MSZP szerint egy országos lakásfelújítási programmal mindenki jól járna

Komjáthi Imre szerint a Vodafone felvásárlása helyett erre is lehetne költeni a pénzt.

Fotó: Twenty20
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Átfogó lakásfelújítási programra is lehetne költeni azt a pénzt, amit a kormány a Vodafone teljesen felesleges megvásárlására költ – mondta az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, pártja rezsistopprogramja tartalmaz egy átfogó, országos energiahatékonysági programot, amely biztosítja, hogy az emberek önerő nélkül szigetelhessék le a lakásaikat, házaikat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Szerinte ezzel mindenki jól járna: az állam megspórolna „egy szakajtó pénzt”, amit aztán az emberekre költhetne. A felújított házakban élők azért járnának jól, mert nőne az ingatlanjuk értéke és nem fűtenék az utcát – tette hozzá, megjegyezve, ez lenne az igazi rezsicsökkentés.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő elmondta, az MSZP javaslata a parlament előtt van, ha kell éjszaka is bemennek a képviselők, hogy megszavazzák.

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke arról beszélt, hogy a rezsiharc legújabb áldozatai a Kádár-kockáknak nevezett házakban élők lehetnek, mert ezen épületek energetikai felújítása elmaradt. Szerinte 1,4 millió ilyen ház van Magyarországon, négyszázezer Kádár-kockában élő család pedig nem tudja megfizetni a megfelelő fűtést.

Elmondta, a Fidesz ősbűne, hogy az elmúlt 12 évben elhanyagolta az energiahatékonyságot, pedig 2010-ben még azt ígérte, hogy négy év alatt egymillió lakást újítanak fel uniós támogatásból.

MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.