Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Összeesett egy szolgálatban lévő rendőr II. Erzsébet temetésen, hordágyon vitték el

Néhány nappal ezelőtt hasonló incidens történt, amikor a Westminster Hallban nyugvó királynő koporsójától alig néhány méterre álló őr elájult.

...svg content...Fotó: Koronázási ékszerek és a kétezer gyémánttal ékesített birodalmi állami korona II. Erzsébet néhai brit uralkodó ágyútalpra helyezett koporsóján 2022. szeptember 19-én. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királynőt a windsori kastély emlékkápolnájában helyezik végső nyugalomra. MTI/AP/Pool Getty/Tristan Fewings
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A néhai brit uralkodó, II. Erzsébet szeptember 19-i gyászszertartására a londoni Westminster apátságban került sor, a hírek szerint azonban a felvonulás nem volt teljesen zökkenőmentes, ugyanis egy rendőr összeesett, miközben szolgálatban volt.

A Mirror szerint az incidens a Parlament téren történt, amikor a férfi az őrök pozíció váltásakor megingott, majd pár pillanat múlva elájult, még azelőtt, hogy a gyászmenet végigsétált volna a Buckingham-palota és az Admiralitás között húzódó sugárúton, a Mallon. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Két kollégája azonnal odasietett hozzá, hogy felsegítsék, nem sokkal később pedig a mentősök is megérkeztek, majd hordágyon szállították el, s bár a jelenlegi állapota nem ismert, feltehetőleg semmi komolyról nincs szó.

Szeptember 14-én, a kora reggeli órákban hasonló eset történt, amikor a Westminster Hallban nyugvó királynő koporsójától alig néhány méterre álló őr hirtelen imbolyogni kezdett, majd a földre zuhant, a bámészkodók legnagyobb riadalmára – írta a New York Post.

A tisztviselők nem közöltek részleteket arról, hogy mi okozhatta a királyi őrség egyik tagjának ájulását, illetve arról sem, hogy érzi magát jelenleg, ám a helyi média említést tett róla, hogy a mentősök ellátták a férfit és kórházba szállították, ahol megfelelő kezelést kapott.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.