Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Rossz hírekkel szolgált a Sony vezetője a Playstation-felhasználóknak

Sokan reménykedtek benne, hogy a készülő Playstation VR 2 a meglévő játékokkal is kompatibilis lesz, ám sajnos nem ez a helyzet.

Fotó: Unsplash/Harpal Singh
Konzol/Videójátékok

Szabó Kata

Szerkesztő

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy Sony új VR headsetje, a Playstation VR 2 nem lesz kompatibilis az első generációs Playstation VR eszközök játékaival, mindezt a Sony Interactive Entertainment alelnöke, Hideaki Nishino árulta el a Playstation Podcast nevű műsorban, számolt be róla a Gematsu.

Ezzel tehát vége a találgatásoknak, és biztossá vált, hogy az új eszköz mellett a játékok is igényelnek majd némi beruházást a felhasználóktól. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

Nishino szerint a Playstation VR 2 lényegesen fejlettebb funkciókkal rendelkezik, mint elődje, emiatt pedig a fejlesztőknek is másképp kell dolgozniuk, amikor játékokat és egyéb élményeket készítenek a hardverhez.

Ez tehát az oka annak, hogy a régebbi játékok nem fognak működni, és nem feltétlenül az, hogy a Sony újabb bevételi forrásra akart szert tenni. A Playstation VR 2 várhatóan jövő év elején jelenik meg.