Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Nanmadol tájfun: már 4 millió embert evakuáltak, akár a házak is összedőlhetnek

A Japánra valaha lecsapott egyik legnagyobb tájfun elérte Kjúsú déli szigetét.

Fotó: Egy beomlott út mentén mennek helyiek a Fukuoka tartománybeli Aszakurában 2017. július 7-én. A Nanmadol trópusi vihart követő heves esőzések előidézte áradások miatt hat ember életét vesztette, huszonkettő sorsa ismeretlen, mintegy 80 ezret pedig ki kellett költöztetni otthonából Japán délnyugati részén, Kjúsú szigetén. (MTI/EPA/Majama Kimimasza)
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

A Nanmadol tájfun legalább 180 km/h-s szelet hozott, egyes területeken pedig ma és az esti órákban akár 500 milliméter eső is eshet, írja a Japan Times.

A tájfun okozta lehetséges veszélyhelyzet miatt eddig legalább négymillió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonaikat, másokat pedig arra kértek, hogy a tájfun elvonultáig biztonságos helyen tartózkodjanak.

A helyi jelentések szerint jelentős áradások és földcsuszamlások várhatók, miközben a szélsőséges időjárás miatt vonatjáratokat, kompokat és több száz repülőjáratot is töröltek.
A tájfun ma reggel ért partot Kagoshima városának közelében, Kjúsú déli csücskénél, amely a legdélebbi a Japán fő részét alkotó négy sziget közül. A városban több mint 13 millió ember él.

A hatóságok korábban különleges riasztást adtak ki a szigetre, a Japán Meteorológiai Ügynökség szerint ugyanis a Nanmadol özönvízszerű esőzéseket, a part mentén pedig olyan erős széllökéseket hoz majd, hogy fennáll a házak összedőlésének veszélye is.

Utóbbi veszélye miatt arra kérik a lakosságot, hogy mindenképpen erős szerkezetű épületekben húzzák meg magukat, és még véletlenül se menjenek az ablakok közelébe.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.