Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,34 Ft
Euró
388,71 Ft
Font
453,48 Ft
Bitcoin
63,918 $

Erős földrengés rázta meg Tajvan délkeleti részét, szökőár-riasztást adtak ki

Ez már a második földrengés volt, amely ugyanezen a területen sújtott le az elmúlt napokban.

Fotó: Földrengéstől megrepedt úttest a kelet-tajvani Hualien városban 2018. február 8-án. A Hualien megyét február 6-án sújtó 6,5-ös erősségű földmozgásban legkevesebb 7-en vesztették életüket, 260-an megsérültek. A mentőcsapatok 224 embert menekítettek ki a romok alól, 67 embert továbbra is keresnek. (MTI/EPA/Richie B. Tongo)
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A japán meteorológiai hivatal legutóbbi jelentése szerint vasárnap 6,8-as erősségű földrengés rázta meg Tajvan ritkán lakott délkeleti részét, míg az amerikai földtani intézet (USGS) 7,2-es erősségű, valamint 10 kilométeres mélységű rengést mért.

Az adatok szerint a földrengés 14:44-kor következett be Taitung városától 50 km-re északra, amelynek következtében egy kisbolt épülete összeomlott, valamint legalább egy vasúti kocsi kisiklott egy keleti parti állomáson, áldozatokról azonban egyelőre nincs hír. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Az amerikai cunami-előrejelző központ szökőárriadót rendelt el, mivel az epicentrumtól számított 300 km-es körzetben veszélyes, akár 1 méteres hullámok is keletkezhetnek a szigetország partjai mentén, elsősorban Okinawa prefektúra egy részén – közölte a CNA.

Ez már a második földrengés volt, amely ugyanezen a területen sújtott le az elmúlt napokban, ugyanis szombaton egy 6,5-es erősségű, 10 kilométeres mélységű rengést mértek, nem sokkal este fél tíz után, amelyet Tajvan több pontján is érzékeltek, Tajpejben például az épületek is megremegtek.

Kína komplett várost alapítana a Holdon (videó)

20 év alatt egy teljes holdi kolónia jöhetne létre több emeletes épületekkel, napelemparkokkal.