Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,64 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
62,965 $

11 ukrán tankot kilövő T-72-essel dicsekszik az orosz védelmi minisztérium

A minisztérium szerint a háború alatt a szovjet korból fennmaradt harckocsi 11 ellenséges tankot, négy kisteherautót és egy páncélozott csapatszállítót lőtt ki.

Makariv, 2022. március 4. Kiégett páncélozott harci jármû roncsa Makarivban 2022. március 4-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Az orosz védelmi minisztérium szombat délelőtt tett közzé egy videót, amelyen az ukrajnai háborúban szolgálatot teljesítő egyik T-72-es tank legénységének egy tagja nyilatkozik.

A videóban a harckocsi maga is feltűnik, csövére több fehér csillagot festettek, amivel egyebek mellett azt jelzik, hogy a szovjet korból fennmaradt gép eddig 15 ellenséges járművet és 60 katonát iktatott ki.

A TASZSZ idézte Iljaz Juszunov őrmestert: „A csillagok a tankon az általunk kilőtt ellenséges tankokat jelképezik. A különleges hadművelet kezdete óta eddig 11 tankot, 4 kisteherautót és egy páncélozott csapatszállítót, valamint több mint 60 nacionalistát pusztítottunk el.”

Az orosz vezetés hozzátette, a tank Baskíriából érkező személyzete „továbbra is Donbassz lakosait segítő feladatokat lát el.”

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.