Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Svájc felfüggesztette az Oroszországgal kötött vízummegállapodást

A jellemzően semleges ország pénteken bejelentette, felfüggeszti az orosz állampolgárok beutazását könnyítő vízummegállapodást.

Fotó: MTI/EPA/Michael Buholzer
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Svájc nagy meglepetésre pénteken bejelentette, hogy a 2009-es, az orosz állampolgárok beutazásának megkönnyítésére vonatkozó megállapodást felfüggesztette, így jelentősen nehezebb lesz az oroszok számára a beutazás az alpesi országba.

A svájci szövetségi tanács hivatalos közleményében úgy fogalmazott, a megállapodás felfüggesztése nem jelent általános vízumtilalmat az orosz állampolgárok számára, csupán annyit tesz, hogy ezentúl a szokásos eljárás szerint utazhatnak be az országba – számolt be a Guardian. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az EU hasonló lépést tett, amikor felfüggesztette az Oroszországgal kötött vízummegállapodást, ám tartózkodott attól, hogy teljes körű tilalmat vezessen be, miután több tagország is nehezményezte, hogy szerintük a teljes tilalommal az orosz állampolgárokat büntetnék Putyin háborúja miatt.

A svájci kormány hivatalos közleményében rámutatott, Svájcnak érdeke, hogy hozzájáruljon egy közös és egységes európai szintű vízumpolitikához, hangsúlyozva, hogy ellenkező esetben azt kockáztatná, hogy jelentősen megnövekedne a külföldi képviseleteihez benyújtott vízumkérelmek száma, melyeket az uniós döntéseket kijátszani kívánó orosz állampolgárok nyújtanak be.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.