Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Pokoli nehéz időszak vár a vendéglátósokra Budapest egyik legnépszerűbb kocsmájának tulajdonosa szerint

Bíró László szerint tízszeresére nőhetnek a vendéglátóhelyek gázszámlái, amit egyszerűen lehetetlen kigazdálkodni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belpolitika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A télre fordulva egyre nagyobb kihívást jelent mindenki számára a lépés tartása az emelkedő gáz- és villanyárakkal, az utóbbi napokban több önkormányzat is megkongatta a vészharangot ezzel kapcsolatban.

Az egyik igen súlyosan érintett szektor a vendéglátás lesz, erre világított rá Bíró László, aki 12 helyet üzemeltet. A Füge Udvar tulajdonosa elmondta: „Csúcsidőszakban, amikor tényleg fullon kellett fűtenünk, akkor 1 millió kétszázezer volt a havi gázszámlánk, ez most ilyen 10 millió környékére fog felmenni, a mi a részünkről nem kigazdálkodható.” Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Az ATV-nek nyilatkozó Bíró szerint ehhez még hozzá kell venni a várhatóan kétmillió forint fölé emelkedő villanyszámlát is.

Arról, hogy mi lehet a megoldás, az üzletember pesszimistán fogalmazott. Mint mondta, sok hely még a koronavírus-járvány alatt felvett hitelt sem tudta visszafizetni, a maguk részéről ők a fűtés korszerűsítésével „menekülnek előre”, bár mint mondta, januártól így is lehet, hogy be kell zárniuk.

Azt azonban így sem ússzák meg, hogy ne legyenek leépítések, náluk 20-40%-os leépítés várható, de a csatorna szerint már több száz vendéglátóhely zárt be és akár a tízezret is elérheti a következő hónapokban ez a szám.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.