Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Karácsony bejelentette 1 milliárd forint sorsát: zöldebb és biztonságosabb lesz a közlekedés Budapesten

Karácsony Gergely bízik benne, hogy a folyamat a jövőben folytatódni fog. 

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Elindultak az alacsonypadlós, korszerû, a 21. századi közlekedésnek megfelelõ CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy „eldőlt 1 milliárd forint sorsa: még több zöldet és biztonságosabb közlekedést szeretnének a budapestiek”.  

„A közösségi költségvetés idei szavazásán bő 60 százalékkal többen vettek részt mint tavaly. Bízom benne, hogy ez a folyamat folytatódni fog és jövőre még többen fognak szavazni. Addigra ráadásul a tavaly indult projektek jelentős része befejeződhet, így a saját szemükkel láthatják majd a városlakók a fejlődést” – írta Karácsony.  Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Hozzátette, hogy a nyertes ötleteket böngészve egyértelművé vált, ezért nyugodtan mondhatják, hogy nagy meglepetés nem történt, ugyanis egyértelmű, hogy a fővárosiak „több zöldet, gyalogos és kerékpáros fejlesztéseket szeretnének”. 

  • Szemléltetés kedvéért felsorolt néhány példát:  
  • Több növényzet a belvárosban (133 millió forint)
  • Több pad a parkokban, köztereken (20 millió forint)
  • Közterületi gyalogos terek árnyékolása (50 millió forint)
  • Gyalogátkelőhelyek létesítése (133 millió forint)
  • Kerékpárutak biztonságának növelése (133 millió forint)

A hivatalos közleményből kiderül, hogy ennél azonban sokkal több dolgot valósítanának meg, többek között gyalogátkelő-helyeket létesítenének kiemelt csomópontokon, komposztálókat és magaságyasokat helyeznének el óvodákban, és közösségi „szereld magad” műhelyeket is létre hoznának. 

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.