Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Márki-Zay szerint egyes termékek sokak számára a megfizethetetlen kategóriába esnek

Márki-Zay Péter azt mondta, reméli, hogy a kormány végre felhagy a Brüsszel elleni „háborújával”, és a magyar embereket helyezi előtérbe.

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (k), mellette Kis Andrea (MSZP) alpolgármester, a szocialista párt helyi elnöke és Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Nemrég új adatokat kaphattunk az élelmiszerárak növekedéséről, bár ezeket bárki tapasztalhatja, ha lemegy a boltba a vásárolni. Immáron akár napi szinten is lehet tapasztalni változások, és noha az akciókból is többet látni, kezd nagyon nehézzé válni a helyzet.

Márki-Zay Péter szerint olyannyira rossz a helyzet, miközben átlagosan több mint 30%-os a drágulás, hogy egyes termékek pedig sokak számára már a megfizethetetlen kategóriába esnek. Ismét élt a kritika lehetőségével, és megint a kormánnyal szemben fogalmazott meg olyan szavakat, amik nem éppen a dicséretről szólnak. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

„Évtizedek óta nem volt olyan magas az infláció, mint az elmúlt egy évben, ami így közel 16%-os. Ebben az értékben még nincsenek benne a rezsicsökkentés eltörlése miatti áremelkedések és várhatóan a vállalkozások egekbe szökő rezsiköltségei tovább fogják pörgetni a magyar inflációt.” – írta Márki-Zay a Facebook oldalán.

„Az élelmiszerek például kiugróan, átlagosan több mint 30 %-kal drágultak. Egyes termékek pedig sokak számára már a megfizethetetlen kategóriába esnek. A kormány a régi szocialista érát idéző módszerekkel próbálkozott csak és elutasított mindent más megoldást, ami nem az ő részükről érkezett. Így nem lett például 5%-os az alapvető élelmiszerek ÁFA-ja.”

„A kormánynak be kell fejeznie a hadakozást, és meg kell állapodnia az Európai Unióval, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez, hogy megindulhassanak a pénzek a Helyreállítási Alapból.”

„Ezeket a pénzeket többek között a vállalkozások kompenzálásra, energiahatékonyság fejlesztésére kell fordítani, hogy végre megfékezhessük az elszabaduló árakat. Csak bízni tudok benne, hogy a kormány végre felhagy a Brüsszel elleni „háborújával” és végre a magyar emberek érdekeit tartja majd szem előtt.”

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .